sunnuntai 29. elokuuta 2010

Kun oli oikein vaikeaa.


Alla on psalmi, jonka sain henkeeni kun rukoilin viime perjantaina kun oli oikein vaikeaa. Luin sen taas tänään ja arvatkaa helpottiko. Eilen olin Nokia Missionin suurkokouksessa. Tuli nenäliina tarpeeseen. Oli ihana itkeä!

PSALMI 126

1. Matkalaulu. Kun Herra käänsi Siionin kohtalon, niin me olimme kuin
unta näkeväiset.
2. Silloin oli meidän suumme naurua täynnä, ja kielemme riemua täynnä; silloin sanottiin pakanain keskuudessa: "Herra on tehnyt suuria heitä kohtaan".
3. Niin, Herra on tehnyt suuria meitä kohtaan; siitä me iloitsemme.
4. Herra, käännä meidän kohtalomme, niinkuin sadepurot Etelämaassa.
5. Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten leikkaavat.
6. He menevät itkien, kun kylvösiemenen vievät; he palajavat riemuiten, kun lyhteensä tuovat.

Alla psalmin 126 ja jakeen 6 viitteet

Jes.35:10 Herran vapaiksi ostamat palaavat ja saapuvat riemuiten Siioniin. He kantavat päänsä päällä ikuista iloa. Ilo ja riemu astuvat portista, huoli ja huokaus pakenevat kauas.

Ilm.21:4 ja hän pyyhkii heidän silmistään joka ainoan kyyneleen. Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut."



4 kommenttia:

  1. Lohduttavia kohtia raamatusta..
    Taivaan isän käteen. sylvi

    VastaaPoista
  2. Eikö Sylvi ja kun ne saa suoraan Herralta eikä itse tiedä/muista mitä niissä on ja mitä niihin kätkeytyy. Siksi luen nuo alaviitteetkin aina.

    VastaaPoista
  3. Marja-Liisa,on hienoa,kun katsot alaviitteetkin. Minä en ole sitä tehnyt,mutta ajatellut,että pitäsi!
    On lohduttavat psalmin kohdat;Jes.35:10. Herran vapaiksi ostamat palaavat riemuiten Siioniin,he kantavat päänsä päällä ikuista iloa ja huoli ja huokaus pakenevat kauas.
    Ja Ilm.21:4. Hän pyyhkii pois kyyneleet...
    Nämä viitteet selventävät Ps. 126:6 sanomaa.
    Olemme olleet Nokia Missionin tilaisuuksissa silloin alussa kun ne olivat Nokian Helluntaisrk:ssa. Ja aiemmin Nokian kirkossakin.
    Jumalan siunausta päiviisi!
    Herran hoitoon! t.Kirsti

    VastaaPoista
  4. Rauhaa myös sinun päivääsi rakas Kirsti. Niin kannattaa monesti lukea alaviitteetkin sillä ne monesti melkeinpä aina selventävät kohtia joita ei ymmärrä ja selventävät sen Vanhantestamentin esim. psalmien totuutta, että ne kuuluvat myös tähän nykyiseen aikaan ja ovat meille tänä päivänäkin tarkoitetut ja luvatut.

    VastaaPoista

PÄIVÄN VÄKERRYKSET